آپاچی چیست؟

آپاچی یک وب‌سرور متن‌باز و رایگان است که حدود 40 درصد از وب‌سایت‌ها در سرتاسر جهان از آن استفاده می‌کنند. نام رسمی آن Apache HTTP Server است که توسط بنیاد نرم‌افزار آپاچی توسعه داده شده و نگهداری می‌شود. اولین نسخه آپاچی حدود 25 سال پیش در سال 1995 ارائه شد.

وب‌سرور چیست؟ 

وب‌سرور کامپیوتری است که وظیفه آن ارائه خدمات به وب‌سایت‌ها در اینترنت می‌باشد. وب‌سرور محتوای درخواستی کاربر را آماده و در قالب صفحات وب به کاربر ارائه می‌دهد. بزرگ‌ترین چالش یک وب‌سرور سرویس‌دهی به کاربرانی است که در یک زمان صفحات مختلفی را درخواست کرده‌اند.

what_is_apache

وب‌سرور آپاچی چگونه کار می‌کند؟

اگرچه ما آپاچی را وب‌سرور می‌نامیم، با این حال، آپاچی سرور فیزیکی نیست. بلکه نرم‌افزاری است که بر روی سرور فیزیکی نصب و اجرا می‌شود و وظیفه آن ایجاد ارتباط سرور با مرورگرها (فایرفاکس، گوگل‌کروم، سافاری و …) و تحویل فایل‌ها به صورت پیش‌رو می‌باشد. آپاچی یک نرم‌افزار مستقل از پلتفرم است که بر روی هر دو سرور یونیکس و ویندوز اجرا می‌شود.

هنگامی که یک بازدیدکننده (کلاینت) می‌خواهد صفحه اصلی سایت شما را بارگذاری کند، مرورگر آن‌ها درخواستی را به سرور شما ارسال می‌کند. در این مرحله آپاچی درخواست را بررسی و پاسخی شامل متن، تصاویر و غیره را برمی‌گرداند. کلاینت و سرور از طریق پروتکل HTTP ارتباط برقرار می‌کنند و نرم‌افزار آپاچی مسئول برقراری ارتباط روان و ایمن بین دو دستگاه است.

آپاچی قابلیت پیکربندی گسترده‌ای دارد. زیرا دارای یک ساختار مبتنی بر ماژول است. ماژول‌ها به ادمین اجازه می‌دهند ویژگی‌های موردنظر خود را اضافه یا حذف کنند. آپاچی دارای ماژول‌هایی برای امنیت، ذخیره‌سازی، احراز هویت و موارد دیگر است. تنظیمات سرور از طریق فایلی به نام htaccess. انجام می‌شود.

what_is_apache

آپاچی در مقایسه با دیگر وب‌سرورها

علاوه بر آپاچی وب‌سرورهای محبوب دیگری نیز وجود دارند. هر وب‌سرور برای هدفی ایجاد شده است. این در حالی است که وب‌سرور آپاچی بیش‌ترین کاربرد را دارد:

Apache vs. NGINX

Nginx با تلفظ Engine-X یک وب‌سرور جدیدتر است که برای اولین بار در سال 2004 منتشر شد. امروزه محبوبیت خوبی در بین صاحبان وب‌سایت کسب کرده است. NGINX برای حل مسئله به اصطلاح C10k ایجاد شده است. به این معنی که وب‌سروری که از ترد برای رسیدگی به درخواست‌های کاربر استفاده می‌کند (هر درخواست در یک ترد مجزا) قادر به مدیریت بیش از 10000 اتصال در یک زمان نیست.

  • از آنجا که آپاچی از ساختار مبتنی بر ترد استفاده می‌کند، صاحبان وب‌سایت‌های دارای ترافیک سنگین ممکن است با مشکلات عملکردی روبرو شوند. Nginx یکی از وب‌سرورهایی است که مسئله C10k را حل می‌کند و احتمالاً موفق‌ترین آن‌ها نیز هست.
  • Nginx یک معماری مبتنی بر رویداد دارد که پراسس یا ترد جدید برای هر درخواست ایجاد نمی‌کند. در عوض، هر درخواست ورودی را در یک پراسس واحد مدیریت می‌کند. این پراسس اصلی چندین پراسس کارگری را مدیریت می‌کند که پردازش واقعی درخواست‌ها را انجام می‌دهند. مدل مبتنی بر رویداد درخواست‌های کاربر را میان پراسس‌های کارگر به روشی کارآمد توزیع می‌کند، در نتیجه منجر به مقیاس‌پذیری بالاتری می‌شود.
  • اگر شما نیاز به مدیریت یک وب‌سایت پر ترافیک دارید، Nginx یک انتخاب عالی است، زیرا می‌تواند با استفاده از حداقل منابع این کار را انجام دهد. تصادفی نیست که در بسیاری از وب‌سایت‌های با بازدید بالا مانند Netflix ،Hulu ، Pinterest و Airbnb مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • با این حال برای مقیاس‌های کوچک و متوسط آپاچی نسبت به Nginx از مزیت‌های زیادی برخوردار است مانند پیکربندی آسان آن، تعداد زیاد ماژول و یک محیط که برای افراد مبتدی بسیار مناسب است.

Apache vs. Tomcat

Tomcat یک وب‌سرور است که آن هم توسط بنیاد نرم‌افزار آپاچی ایجاد شده است و نام رسمی آن Apache Tomcat است. این وب‌سرور هم از پروتکل HTTP استفاده می‌کند اما به جای وب‌سایت‌های استاتیک از برنامه‌های جاوا استفاده می‌کند.

  • Tomcat به طور خاص برای برنامه‌های جاوا ایجاد شده در حالی که آپاچی یک وب‌سرور چند منظوره است. می‌توانید با کمک ماژول‌های آپاچی مانندmod_php ، mod_python ، mod_perl از آپاچی به همراه زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف مانند PHP، Python ، Perl استفاده کنید.
  • اگرچه می‌توان از Tomcat Server برای سرویس‌دهی به صفحات وب استاتیک نیز استفاده کرد، اما در مقایسه با وب‌سرور آپاچی کارایی کمتری دارد. زیرا برای مثال Tomcat، ماشین مجازی جاوا و سایر کتابخانه‌های مرتبط با جاوا را که نیازی به آن‌ها در اکثر وب‌سایت‌ها نیست، از قبل بارگیری می‌کند.
  • Tomcat در مقایسه با سایر وب‌سرورها قابلیت پیکربندی به مراتب کمتری دارد. بنابراین برای اجرای وردپرس بهترین انتخاب، یک وب‌سرور HTTP چند منظوره مانند Apache یا NGINX است که قابلیت پیکربندی بسیار بیشتری دارند.

مزایا و معایب آپاچی

وب‌سرور آپاچی می‌تواند یک گزینه عالی برای اجرای وب‌سایت بر روی یک پلتفرم پایدار و همه کاره باشد. با این حال با برخی از معایبی که باید به آن‌ها توجه کنید همراه است.

مزایا

  • متن‌باز و رایگان حتی برای استفاده‌های تجاری
  • بروزرسانی و پچ‌های امنیتی مرتب
  • پیکربندی آسان و مبتدی‌پسند
  • جامعه عظیم استفاده‌کنندگان و پشتیبانی آسان در صورت بروز هرگونه مشکل
  • پایدار و قابل اعتماد
  • انعطاف‌پذیری به خاطر ساختار ماژولار
  • مستقل از پلتفرم (بر روی سرورهای یونیکس و ویندوز قابل نصب و اجرا است)

معایب

  • مشکلات عملکردی در وب‌سایت‌های بسیار پر ترافیک
  • بسیاری از گزینه‌های پیکربندی می‌توانند منجر به آسیب‌پذیری‌های امنیتی شوند

نتیجه‌گیری

آپاچی یکی از محبوب‌ترین وب‌سرورها است که به شما امکان می‌دهد بدون دردسر زیاد، یک وب‌سایت ایمن را اجرا کنید. آپاچی بهترین انتخاب مشاغل کوچک است که خواهان حضور در وب هستند.

به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانیم

مقالات مرتبط

4.4/5 - (7 امتیاز)
1400-4-10 14:08:27 +00:00

ثبت ديدگاه

Go to Top