فهرست عناوین
PVM چه ارزش افزودهای برای سازمانها دارد؟
سامانه مجازیسازی PVM به عنوان زیرساخت نرمافزاری تمامی سیستمعاملها و دیتای سازمانی، مدیریت مرکز داده را بر عهده دارد و به کارشناسان و راهبران سیستمها اجازه میدهد تا به راحتی تمامی سختافزارها و نرمافزارها را مدیریت کنند.
سامانه PVM در بخشهای مختلفی منجر به ارزش افزوده در سازمان میشود، که در بخشهای زیر به صورت مجزا مورد بررسی قرار میگیرد.
1.1 ارزش افزوده PVM برای سازمانهای دولتی و خصوصی
1.1.1 کاهش هزینهها
این کاهش هزینه مربوط به هزینههای مالی و زمانی میباشد و شامل: کاهش چشمگیر خرید سرور و تجهیزات جانبی مرکز داده، کاهش هزینههای نگهداری و پشتیبانی سرورها، کاهش هزینههای مربوط به برق مصرفی و توان لازم برای تهویه فضای سرورها (Cooling) میباشد.
در مجموع سرورهای کمتر و در واقع سختافزار کمتری نیاز است و حتی اگر یک ساختار سنتی مجازی گردد، تعدادی سرور آزاد میشود که میتوان در مکانهای دیگری از آنها استفاده کرد.
1.1.2 پشتیبانی آسانتر، سریعتر و مدیریت بهتر سیستمها
رها شدن از نگهداری سیستمهای سختافزاری گوناگون و یکجا کردن سیستمعاملها در یک سیستم واحد، امکان تدوین فرآیند نگهداری یکسان برای تمامی سیستمها را فراهم میکند، و در حقیقت سختافزار کمتر، مدیریت به مراتب کمتری نیاز دارد.
1.1.3 انعطاف باور نکردنی در تغییر و ایجاد سرورهای مجازی و استفاده بیشتر از منابع موجود (رهایی از محدودیتهای سختافزاری)
با توجه به امکان استفاده از یک سختافزار واحد برای اهداف گوناگون (سیستمعاملهای مختلف)، نیاز به تهیه سختافزارهای مختلف برطرف میشود و در حقیقت با تلفیق سرورها و سرویسها خطوط قرمز توسعه سرویسها و شبکههای کامپیوتری شکسته میشود، و قانون یک سرور یک سرویس، که سالهاست در مراکز داده استفاده میشود حذف میشود.
1.1.4 استقلال سیستمعاملها از سختافزار و افزایش قابلیت حمل
با توجه به ایجاد یک لایه مجازی بر فراز سکوی سختافزاری در شیوه استفاده از ماشین مجازی، سیستمعاملها در یک فضای کاملاً مجازی اجرا شده و به عبارتی کاملا مستقل از سکوی سختافزاری خود میباشند. بنابراین در صورت ضرورت و ایجاد فضای مجازی مشابه بر روی هر سکوی سختافزاری دیگر، به راحتی امکان جابهجایی سیستمعامل از یک سیستم به سیستم دیگر وجود دارد و سرویسها به صورت زنده از سامانهای به سامانه یا مکانی دیگر منتقل میشود.
1.1.5 افزایش ضریب پایداری و کاهش زمان بازیابی سیستمها
برخورد با وضعیتهای خطا و نیاز به بارگذاری مجدد سیستمها و انجام تنظیمات امری مرسوم و همیشگی در دنیای شبکه و سرورها میباشد، با توجه به قابلیتهای موجود در شیوه ماشینهای مجازی جهت انجام فرآيندهای پشتیبانگیری و همچنین بازیابی سیستمها، فرآیند بازنشانی سرورها میتواند در کوتاهترین زمان ممکن (کمتر از 1 دقیقه) انجام شود و سیستم آسیب دیده در حداقل زمان ممکن به چرخه ارائه خدمت بازگردد و در حقیقت بستر مجازیسازی، راهکارهای منحصر به فرد برای پایدار ماندن سرویسها در برابر مشکلات ناگهانی که برای سرورها پیشامد میکند، ارائه میدهد.
1.1.6 افزایش بهرهوری
1– افزایش بهرهوری در بخش سختافزار:
همانطور که اشاره شد در سیستمهای سختافزاری که تنها دارای یک سیستمعامل است به صورت میانگین تا20 درصد از توان محاسباتی سیستم قابل استفاده است. در حالیکه استفاده از ماشین مجازی این امکان را میدهد تا بتوان با نصب چند سیستمعامل بر روی یک سیستم سختافزاری، از حداکثر توان محاسباتی آن سیستم استفاده کرد.
2- افزایش بهرهوری در بخش نرمافزار:
به علت امکانات موجود در سامانه PVM، کارشناس راهبر سیستمهای نرمافزاری، به راحتی تمامی سیستمها را مانیتور کرده و در صورت هرگونه خلل و کندی در هر سامانه نرمافزاری (دیتابیس و یا اپلیکیشن) به راحتی از طریق رابط کاربری سامانه PVM، مشکلات مختلف سرور مجازی آن را، چه در خصوص میزان رم، استوریج، Cpu و چه از لحاظ سیستمعامل و حتی درون سیستمی مورد بررسی قرار میدهند و در اسرع وقت مشکل را رفع میکنند.
به عبارتی PVM این امکان را به واحد فناوریاطلاعات میدهد که از تمامی سیستمهای نرمافزاری در بهترین حالت چه از لحاظ سرعت، و چه از لحاظ پایداری بهرهبرداری نمایند.
3- افزایش بهرهوری در بخش نیروی انسانی:
این افزایش بهرهوری هم شامل نیروی انسانی درون سازمانی (واحد فناوریاطلاعات و سایر نیروهای سازمان) و هم شامل نیروی انسانی برون سازمانی میشود. منظور از نیروهای برون سازمانی، تمامی سازمانهای بیرونی و کاربران و حتی عامه مردمی میباشند که به نوعی در حال دریافت خدمت از سازمان میباشند.
دلیل اصلی افزایش بهرهوری نیروی انسانی؛ سرعت مناسب، پایداری و عدم قطعی سرویسها میباشد.
1.2 ارزش افزوده PVM برای نهاد حاکمیتی فناوریاطلاعات کشور
با توجه به توسعه شبکههای کامپیوتری و کاربردهای روزافزون فناوریاطلاعات در سراسر دنیا و همچنین کشور عزیزمان ایران، توجه به توسعه زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری در این بخش بسیار حائز اهمیت است. همواره نهادهای حاکمیتی فناوریاطلاعات، به دنبال تعریف پروژههای کلان جهت رسیدن به این اهداف بودهاند. در ادامه مزایا و جایگاه ویژه سامانه PVM در رسیدن به این اهداف مهم، مورد اشاره قرار میگیرد:
1.2.1 خوداتکایی زیرساخت IT کشور
همانطور که در بخشهای قبل اشاره شد، مجازیسازی زیرساخت تمامی سیستمعاملها و دیتای سازمانی میباشد و به عنوان یک نقطه ثقل، تمامی تجهیزات و ادوات مرکز داده را مدیریت میکند. با توجه به اتفاقات اخیر؛ جاسوسیها و حملات سایبری هدایت شده منتشر شده، توجه تمامی کشورها از جمله کشور عزیزمان ایران به خوداتکایی زیرساخت IT میباشد.
به همین دلیل نگاه حمایتی از محصولات زیرساختی تولید داخل بسیار مهم است. از با اهمیتترین مزایای این بخش، میتوان به ارتقای امنیت زیرساختهای IT کشور، تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و همچنین اشتغالزایی بالای آن اشاره کرد.
1.2.2 نیل به بسیاری از اهداف پدافند غیرعامل در کشور
یکی از مهمترین بخشهای تقویت جایگاه پدافندی کشور در حوزه غیر نظامی، بدون شک فناوریاطلاعات و سایبری میباشد. سامانه PVM تمامی سیاستهای پشتیبانگیری اطلاعات، سایتهای بکآپ، امکانات HA، و Disaster ،Recover را پوشش میدهد. همچنین جهت جلوگیری از نفوذ سیستمهای نرمافزاری نامطمئن خارجی به حوزه زیرساخت IT دستگاههای اجرایی کشور، میتوان به جای سامانههای خارجی از سامانه ایرانی PVM که رزومه درخشان عملیاتی چند ساله دارد استفاده کرد.
1.2.3 جایگاه محوری مجازیسازی در حرکت به سمت فناوریهای رایانش ابری
با توجه به اینکه تمامی سیستمهای رایانهای به سمت رایانش ابری در حال حرکت است و در بخشهای مختلف Iaas، Paas و Saas شاهد تحولات بسیار زیادی هستیم، عنصر محوری و لاینفک تمامی این سیستمها، مجازیسازی میباشد.
به عبارتی با اتکا به سامانه PVM و توسعه آن در راستای بهرهمندی و مدیریت سیستمهای رایانش ابری، میتوان بسیاری از تهدیدات امنیتی و سایبری پیرامون رایانش ابری را خنثی نمود. همچنین در این حوزه به طور کامل از وابستگی به شرکتهای خارجی رهایی یافت.
مزایای سامانه PVM نسبت به راهکارهای خارجی چیست؟
در حال حاضر تمامی نرمافزارهای موجود در حوزه مجازیسازی، محصول شرکتهای آمریکایی بوده و از جمله موارد اعمال تحریم علیه ایران میباشند و سایت رسمی مشهورترین محصول در این زمینه (VMware) نیز بر روی ایرانیان بسته شده است.
اما این محصولات نرمافزاری در بسیاری از نهادهای دولتی و صنعتی به صورت کرک شده و در سطحی فراگیر رایج شده و متاسفانه جنبههای جاسوسی و تهدیدات امنیتی آن مورد دقت واقع نمیشود و تنها دلیل این استفاده غیر مجاز، تفاوت قیمتی اندک نسخه غیر مجاز آن با محصول ایرانی (PVM) است.
قیمت خرید مجوز محصول مشابه خارجی، برای نهادهای بزرگ، امنیتی، بنگاههای اقتصادی و بانکها در حد چند میلیارد تومان و برای سازمانها و شرکتهای متوسط در حد چند ده میلیون تومان است.
این درحالی است که محصولات مشابه آمریکایی به علت تحریم در هیچ نقطهای از کشور دارای نمایندگی رسمی نمیباشند. لذا سازمانهای دولتی و خصوصی که به دلیل مزایای بسیار این تکنولوژی ناچار به خرید مجوز آن هستند باید از طریق کشورهای واسط با صرف هزینههای زیاد که موجب خروج ارز از کشور میشود، اقدام به خرید نمایند.
به همین دلیل در اکثر موارد سازمانها ترجیح میدهند به دلیل هزینه هنگفت این نرمافزار از نسخههای کرک شده و غیر مجاز آن استفاده کنند که مشکلات امنیتی سیستمها را دوچندان میکند.
سامانه PVM از توان رقابتی بسیار مناسبی در مقام مقایسه با محصولات خارجی مشابه خود برخوردار است. از جمله مزیتهای عمده این محصول موارد زیر میباشد:
- نرمافزار کاملا بومی است و مشمول محدودیتهای ناشی از تحریمهای خارجی نمیشود.
- نرمافزار کاملا امن است.
- کد برنامه نرمافزار(Source)، دردسترس تیم توسعه میباشد و از این لحاظ یک تکنولوژی کاملا امن محسوب میشود. در مقابل، نرمافزارهای متنبسته و مشابه خارجی به دلیل عدم آگاهی از متن این نرمافزارها گاهی به عنوان عاملی برای تهدید امنیت ملی ایران مورد استفاده قرار گرفته است.
3. امکان استفاده از تکنولوژی ماشینهای مجازی، در داخل ایران را فراهم میکند.
- حرکت به سمت استفاده از ماشینهای مجازی امری حتمی در دنیای آینده IT میباشد که این نرمافزار سعی در برآورده کردن نیاز داخل ایران دارد. این نرمافزار میتواند نیازهای روزافزون کشور ایران به این تکنولوژی را رفع سازد.
4. دستیابی به کیفیت مناسب با صرف هزینه اندک فراهم میشود.
5. پشتیبانی طولانیمدت و مادامالعمر
- عزم جدی شرکت بر ارائه پشتیبانی خوب و مناسب میباشد و در این راستا کلیه تمهیدات فنی و انسانی لازم جهت تحقق این مهم فراهم گشته است. شرکت رایانش ابری آوید اعتقاد دارد که دو عامل طراحی مناسب و پیادهسازی صحیح ادوات نرمافزاری به کار رفته در راه حل پیشنهادی شرکت تا حد زیادی نیاز مشتری به پشتیبانی را کاهش میدهد.
6. قابلیتهای فنی متنوع
- پشتیبانی از انواع سیستمعاملها (ویندوز، لینوکس، یونیکس) به عنوان ماشین مجازی
- نبود محدودیت در تخصیص منابع سیستم (CPU, RAM) به ماشینهای مجازی
- پیادهسازی سرورهای مجازی در قالب سیستمهای همکار (Cluster) (یکی از روشهای پیادهسازی High Availability)
- پیادهسازی High Availability با استفاده از سیستمهای میرور و هزینه نسبی پایین
- پیادهسازی انواع سیاستهای Online/Offline Backup
- ایجاد الگو (Template) از ماشینهای مجازی نصب شده (با این شیوه ایجاد ماشینهای مجازی موردنیاز با سرعت بسیار مناسبی -در حد ۱ ثانیه- انجام میشود)
- پیادهسازی سوییچ مجازی (Virtual Switch)
- فعالیت در سیستمهای ۳۲ و ۶۴ بیتی و شبیهسازی محیطهای ۳۲ و ۶۴ بیتی
- امکان تهیه تصویر لحظهای (Snapshot) از ماشینهای مجازی
- پشتیبانی از Shared Storage
- لاگ(Log) تمامی فعالیتهای PVM
- مانیتورینگ سرورهای مجازیسازی و ماشینهای مجازی و ارسال رخدادهای سیستم از طریق SMS و ایمیل
- مدیریت ماشینهای مجازی و سرورهای مجازیسازی توسط رابط مدیریت
- Live Migration یا انتقال آنلاین ماشینهای مجازی از یک سرور فیزیکی به سرور دیگر در محیطهای دارای استوریج مرکزی
- پشتیبانی از سیستمهای سختافزاری گوناگون (HP، IBM و …)
- پشتیبانی از کارت شبکه مجازی برای ماشینهای مجازی
- پشتیبانی از شبکه مجازی (VLAN)
- Page Sharing در مدیریت حافظه (ایجاد امکان بارگذاری ماشینهای مجازی بیشتر)
PVM تلاشی است در جهت رفع نیاز رو به رشد تکنولوژی ماشینهای مجازی در داخل ایران که توسط جوانان ایرانی انجام میشود.
ثبت ديدگاه