«دورکاد» به صاحبان کسب و کار و مدیران فناوری اطلاعات این امکان را می‌دهد تا فارغ از دغدغه‌های امنیتی، استفاده از سرویس‌های سازمانی را از هر مکان و در هر زمان، بر بستری امن، برای کارکنان و همکاران خود فراهم کنند.

سامانه «دورکاد» (سامانه دورکاری آوید) به منظور پاسخ به نیاز رو به رشد سازمان‌ها و شرکت‌ها در راستای ایجاد زیرساخت دورکاری توسعه یافته است.

«دورکاد» نامی برای کاربرد دورکاری و پشتیبانی امن در هایپروایزور(سامانه مجازی ساز) بومی PVM می‌باشد. سامانه PVM به عنوان تنها محصول مجازی ساز ایرانی، دارای تاییدیه امنیتی افتا و پدافند غیر عامل، و به عنوان یک محصول دانش بنیان شناخته شده است.
این سامانه اجزای گوناگونی دارد که براساس مسیر تکنولوژی و نیازهای داخل توسعه یافته است. از جمله کاربردهای PVM دسترسی امن از بیرون به سرویس‌های داخل سازمان با هدف دورکاری و یا پشتیبانی از راه دور، به همراه زیرساخت تبادل امن فایل می‌باشد که با نام «دورکاد» به آن اشاره می‌شود.

گواهی ارزیابی امنیتی افتا برای PVM

«دورکاد» چگونه کار می‌کند؟

«دورکاد» از میزکار مجازی PVM جهت ایجاد زیرساخت اتصال به شبکه سازمان استفاده می‌کند. در این شیوه برای هر کاربر میزکار مجازی اختصاصی ایجاد شده و از طریق اتصال به آن، امکان استفاده از سرویس‌های سازمان برای کاربر فراهم می‌شود.

در فرآیند اتصال «دورکاد» کاربر در ابتدا یک اتصال VPN برقرار می‌کند. سپس با استفاده از رابط کاربری «دورکاد» به میزکار خود متصل می‌شود.

در شیوه اتصال «دورکارد» کاربر بعد از برقراری اتصال امن، صرفا می‌تواند با استفاده از رابط کاربری و بعد از احراز هویت، میزکار مجازی خود را مشاهده کرده و به آن متصل شود. بعد از اتصال به میزکار مجازی، که از طریق اتصال به کنسول میزکار انجام می‌شود، کاربر می‌تواند فعالیت‌های خود را انجام دهد.

مزایای «دورکاد» چیست؟

در «دورکاد» صرفا ترافیک کنسول یا مانیتور میزکار مجازی بین کاربر و شبکه سازمان جابه‌جا می‌شود. این موضوع مزایای زیادی به همراه دارد:

  • جداسازی کامل سیستم کاربر از شبکه سازمان
    «دورکاد» اتصال کاربر را صرفا از طریق میزکار مجازی امکان پذیر می‌کند. در این شیوه امکان هیچ‌گونه تبادل داده‌ای بین سیستم کاربر و شبکه سازمان وجود ندارد. به عبارتی مستقل از پارامترها و سطح امنیتی سیستم کاربر، کاربر در یک فضای کاملا ایزوله و مجزا از سیستم شخصی خود به شبکه سازمان دسترسی پیدا کرده و فعالیت می‌کند.
    به عبارتی مخاطرات امنیتی سیستم کاربر، آسیبی به شبکه داخلی سازمان وارد نمی‌کند.
  • جلوگیری از خروج اطلاعات از محدوده سازمان
    نظر به اینکه «دورکاد» امکان هرگونه تبادل داده‌ای بین سیستم کاربر و میزکار مجازی را مسدود می‌کند، خروج اطلاعات از محدوده سازمان امکان‌پذیر نخواهد بود.
    این موضوع امنیت دورکاری را تا سطح بسیار بالایی افزایش می‌دهد.
مزایای دورکاد
رابط کاربری دورکاد

امکانات دورکاد چیست؟

  • مانیتورینگ منابع میزکارهای مجازی کاربران
  • تشخیص کاربران فعال
  • آمار فعالیت کاربران
  • احراز هویت از طریق Active Directory
  • امکان اختصاص میزکارهای مجازی متعدد به کاربران
  • تعیین مدت زمان و وضعیت میزکار مجازی در صورتی که کاربر به آن متصل نباشد

تفاوت دورکاد با شیوه دورکاری از طریق VPN چیست؟

در شیوه معمول دورکاری، کاربران از طریق برقراری یک اتصال امن VPN به شبکه داخلی سازمان متصل می‌شوند. با اتصال به شبکه داخلی سازمان، کاربر به سرویس‌های سازمان دسترسی خواهد داشت.

این شیوه دسترسی علی‌رغم محرمانگی در مسیر اتصال اشکالاتی دارد.

  • دسترسی خارج از کنترل سیستم به شبکه داخلی
    با برقراری اتصال VPN سیستم کاربر به شبکه داخلی سازمان متصل می‌شود. سیستم کاربر از منظر امنیتی با سیستم‌های داخلی سازمان تفاوت مهمی دارد و آن این است که تحت کنترل مدیر فناوری‌اطلاعات سازمان نیست. ما از وضعیت و امنیت این سیستم اطلاع نداریم و در کنترل ما نیست.
    به عبارتی در صورت آلوده بودن سیستم کاربر، امکان بروز صدمات برای شبکه داخلی سازمان وجود دارد.
  • امکان خروج اطلاعات از محدوده سازمان
    با برقراری اتصال، کاربر این امکان را دارد که از سرویس‌های سازمان استفاده کند. به صورت معمول کاربر امکان دانلود مستندات شرکت و ذخیره بر روی سیستم خود را دارد.
    به این شکل و به راحتی اسناد و مدارک سازمان از محدوده شبکه سازمان خارج می‌شوند.
امتیاز بدهید post