همراهان آوید را بشناسید
نقطه آغاز رویش، خانواده است و اولین معلمان دنیا پدران و مادرانند که شخصیت ما را شکل میدهند. هر روز از زندگی پلهایست از پلکان سرنوشت که به دست ما ساخته میشود و تصمیمات ما، سرنوشتمان را رقم میزند. تصمیمات ما نتیجه سالهای رفته عمر ما یا دیگران است که به وسیله آموزش در اختیارمان قرار گرفته است.
آموزش گاهی درکلاس درس معلم رخ میدهد، گاهی از مسیر مطالعه یک کتاب میگذرد و گاهی زندگی به ما میآموزد..
و قدردانی از آموزگار، شکر نعمتهاییست که خالق هستی در اختیار ما قرار داده و اینک به رسم ادب و به بهانه روز معلم بر خود لازم میدانیم تا از معلمان مسیر سلوک آوید، صمیمانه قدردانی کنیم تا یادمان بماند که هر قلهای، یادمان همراهانیست همیشه جاوید..!
یکی از نخستین معلمانی که با ایشان قدم در مسیر سلوک نهادیم آقای یاقوتی هستند، از معلمان خوش سابقه دهه 60 در استان خراسان که با دلسوزی فراوان و با پیگیریهای زیاد، مشتاقانه ابعاد شخصیتی ما را ساختند.
آقای شهابی مدیری با سابقه در استان خراسان، که ساعتها بعد از اتمام مدرسه وقت میگذاشتند تا مطمئن شوند دانش آموزان در وسط راه بازیگوشی نمیکنند و به خانه میروند، صحنهای که امروز، تقریبا وجود ندارد. ایشان با رفتارهای پدرانه تعهد را به ما آموختند.
آقای مهرائی یکی از اولین فعالان در حوزه کامپیوتر در دهه 70 بودند. کامپیوتر را از نسخههای اول شروع کرده و با سیستمهای 486 (یادش بخیر) ادامه داده بودند. الفبای برنامه نویسی C++ را در کنار ایشان و به واسطه استفاده از زیرساخت خلاصهای که ایجاد کرده بودند آموختیم که تا امروز زیرساخت بسیاری از فعالیتهایمان را رقم زده است.
یکی دیگر از اساتید ارزشمندمان آقای دکتر صاحبالزمانی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و اولین مدرس C++ در این دانشگاه بودند. ایشان برای اولین بار کتاب Dietel Dietel در زبان C++ را به فارسی ترجمه کردند. از زبباییهای آن دوران این بود که همزمان با ترجمه، به ما تدریس میکردند که تجربه بینظیری بود. ایشان علاوه بر حساسیتهای استادی، نگران شخصیت و وضعیت دانشجویان بودند که نشان از مروت و جوانمردی بود.
استاد به نام دیگرمان آقای دکتر پدرام، عضو هیاتعلمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند که به عنوان پدر مباحث سیستم عامل در کشور نیز شناخته میشوند. شخصی با جذبه و استوار که برندی محبوب در دانشگاه بودند.
در سالهای دهه 80، آقای زارع مسئول کامپیوتر استانداری یزد بودند. در آن زمان هنوز واحد فناوری اطلاعات به شکل امروزی در استانداری شکل نگرفته بود و قرار بود فعالیتی در یکی از فرمانداریها انجام شود که نیاز به زیرساختهای فراوان داشت. با ذکر درخواست، ایشان با اعتماد کامل تمامی زیرساختهای مورد نیاز را در اختیار ما قرار دادند. اعتمادی که از رسم بلندنظری ایشان بود و به یاری خدا، سایه این اعتماد تا به امروز ادامه دارد.
هنگام شروع کار در یزد و در وضعیتی که در حال آشنایی و پیدا کردن همراهان همیشه جاوید بودیم، سعادت آشنایی با آقای جامه را داشتیم. ایشان در آن زمان مسئول آمار در سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای یزد بودند. بسیاری از منابع و زیرساخت آغاز به کار ما در یزد به واسطه همراهی، دوستی و نگاه خیرخواهانه این بزرگمرد رقم خورد که تا به امروز به عنوان یک دوست حقیقی و ماندگار در کنار مجموعه آوید هستند.
آقای دکتر تجملیان از نوابغ فناوری اطلاعات در کشور هستند و در زمانهای دور که هنوز شبکه و کامپیوتر زیاد مرسوم نشده بود، فایروالی را به اتفاق جمعی فعال طراحی و اجرا کرده بودند که سالهای سال در شبکهها خودنمایی میکرد. در آن سالها هنوز بحث فایروال خیلی در کشور جاری نبود. ایشان به هنگام شروع کار در یزد، مرجع علمی قوی و همچنین به واسطه دلگرمیهای زیاد قوت قلب تیم بودند که تا به امروز این پشتیبانی و همراهی ادامه دارد.
آقای خرمی و آقای مزرعه ملایی نیز دوستان همراه و بلندنظری هستند که در ابتدای مسیر حرکت، در کنار ما بودند و طبع گرم و نظر بلند ایشان باعث شده است که کماکان با هم دوست و همراه باشیم.
آقای مزرعه ملایی در برق منطقهای یزد و آقای خرمی در شرکت جهان الکترونیک از افراد موثر و پرتلاش عرصه فناوری اطلاعات محسوب میشوند.
همراه و آموزگار دیگرمان آقای دکتر احمد جعفریان عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان هستند که قبل از پیوستن به رسته اساتید دانشگاه به عنوان مدیر پروژه در کنار تیم بوده و همچنان نیز هستند. تحت نظارت ایشان سیستم مدیریت پروژهای در شرکت طراحی و پیاده سازی گردید که قریب به یک دهه است که مورد استفاده قرار گرفته است. در این مدت به جزء تغییرات کوچک، هیچگونه تغییر ساختاری را در خود تجربه نکرده که این نشان از نگاه عمیق و آیندهنگر ایشان در طراحی سیستم مدیریت پروژه شرکت بوده است.
«روزگاری یک استاد ژاپنی به یزد میآید، موسس کایزن، و تنها شخصی که میتواند نه تنها خودش، بلکه تمام تیمش را به خوبی با کایزن آشنا کند، آقای افلاطونیان بودند، موسس و مدیر شرکت جهان الکترونیک»؛ این اولین تعریفی بود که از آقای افلاطونیان شنیدیم و به شدت مشتاق آشنایی با ایشان شدیم. هماکنون قریب به ده سال است که در کسوت شاگردی از نصیحتها و تجارب این بزرگمرد استفاده میکنیم. آقای افلاطونیان به حق، یکی از کارآفرینان نامدار یزد و ایرانزمین هستند. ایشان در روزهای ابتدایی حرکت، این جمله را گفتند: « با موفقهای حوزه فناوری اطلاعات گفتگو کنید و رمز موفقیت آنها را بدانید، و علاوه بر آن، با شکستخوردگان مسیر نیز گفتگو کنید و کارهای اشتباه آنان را تکرار نکنید»، و ما این کار را انجام دادیم.
در روزهای آغاز تحریمهای آمریکا در دولت آقای احمدینژاد، به اتفاق جمعی از دوستان،میهمان آقای فنایی موسس و مدیر توانمند مجموعه الکتروکویر بودیم. یکی از دوستان در ابتدای جلسه از سخت شدن وضعیت به دلیل تحریمها گلایه کرد.
«ما خلیفهالله هستیم و زاده شدهایم تا مشکلات را حل کنیم، ما به واسطه انسان بودن قدرت حل مشکلات را داریم» این پاسخ بسیار تکاندهنده آقای فنایی بود. از آن زمان تا به امروز، این سخن انرژیبخش، آویزه گوش ما و قطب نمای مسیر حرکت ماست، ما میتوانیم.
آقای یزدی از متخصصین به نام حوزه مالی هستند و هماکنون در کسوت مدیرمالی شرکت الکتروکویر فعالیت میکنند. در میانه راه روزی برای جذب سرمایه و گشودن مسیرهای تازه به نزد ایشان رفتیم. به یاد داریم که در آن ایام با آرامش گفتههای ما را شنیده و بعد پرسیدند: «آیا از منابع خود به خوبی بهره گرفتهاید؟». جملهای که هنوز تا به امروز آویزه گوش ماست و به ما یادآوری میکند با استفاده درست از منابع موجود میتوان راههایی را رفت که شاید در ابتدا ناممکن به نظر میرسند.
آقای یزدی مردی آرام و دلسوز هستند که همیشه به جای یاد دادن ماهیگیری، تشنه میکنند و بعد به سمت مسیر هدایتت میکنند و در واقع سالک را در مسیر سلوک مجهز به سلاح دانش میکنند.
میرسیم به زمانی که صورت مسئله PVM شکل گرفت. در آن زمان آقای امراللهی مدیر مرکز داده استانداری یزد بودند. جانباز دوران جنگ که حالا با جانفشانی و ساعتهای کاری زیاد پیگیر امور مربوط به مرکز داده بودند. ایشان دائما رویای خود از محصول را به ما یادآوری میکردند. ایامی را گوشزد میکردند که مراکز داده زیرمجموعه استانداری در صورت بروز هرگونه مشکلی در هر کدام از آنها، بتوانند بدون هیچگونه اخلالی به کار خود ادامه دهند. نگاه بلند ایشان، هدفگذاری قلههای رفیع را در ذهن ما نهادینه کرد. نگاه بزرگ، شایسته انسانهای بزرگ است و ایشان از روزهای آغازین تولید PVM هدفهای بزرگ را در ذهن ما کاشتند.
میدانیم که هر حرکت اقتصادی فراز و فرودهایی دارد. در یکی از فرودهای سخت مسیر با پیگیری به دنبال راه حل مشکل و گشودن قفلهای مسیر حرکت بودیم. به رسم هر ساله در حال تهیه کتاب برای هدیه به دوستان و اطرافیان بودیم که یکباره با گشودن کتابی به جملهای شگفتانگیز برخوردیم: «بگو با کیان زیستی تا آنگه بگویم کیستی!». خواندن این جمله زمانی اثربخشتر میشود که بدانید یافتن دوستان تازه جزء اهداف آن زمان ما بود. نام آن کتاب «راز جذب پول در ایران» به قلم استاد اکبری بود، نویسندهای که نگاهی متفاوت و کاملا وطنی به حوزه کسب و کار داشت و درهای تازهای به روی ما گشود و به ما آموخت که؛ پیشرفت در هر زمینهای از جمله کسب و کار، نیاز به شاگردی در دانشگاه آن زمینه دارد. پس شاگرد حوزه کسب و کار شدیم و این همراهی و شاگردی برکتهای زیادی با خود به همراه داشت.
از دیگر برکات حرکت در مسیر کارآفرینی، آشنایی هر روزه با دوستان و همراهانی تازه است که به حرکت ما قدرت وقوت میبخشند و انرژی بخش حرکت ما میشوند. آقای دکتر نظارات که روزگاری یک فعال اقتصادی فناوری اطلاعات بودند (در ایام طرح تکفا) هماکنون در کسوت استاد دانشگاه یاریگر و همراه ما هستند. (در زمان نوشتن این متن، به جهت استفاده از فرصت مطالعاتی، در اتریش به سر میبرند). زمانهای همنشینی با ایشان، زمانهایی جهت بررسی علمی و عملی مسیرهای تازه فناوری اطلاعات و نقشهریزی واقع بینانه مسیر حرکت بود.
حالا میرسیم به روزهایی که مجموع نقطه نظرات اقتصادی، حرکتهای انقباضی را نوید میداد، در این زمان، آقای شوریزاده رئیس نظام صنفی رایانه یزد، تصمیم به برگزاری نمایشگاه کامپیوتر در یزد گرفتند. از نزدیک شاهد بودیم که تمامی همراهان به زبانهای مختلف زمزمه نشدن و نرسیدن سر میدادند. اما ایشان قاطع و با تمام توان برگزاری نمایشگاه را پیگیری کردند. نتیجه تلاش ایشان و تیم همراه، برگزاری نمایشگاهی شد که تا آن زمان سابقه نداشت، نمایشگاهی با شکوه که میزبان شخصیتهای مختلف از جمله استاندار یزد بود. رفتار ایشان نشان داد: قدرت اراده و خواست، ارتباطی به حمایت اطرافیان ندارد. بلکه خواست و قطعیت ما بر سر خواستمان سرنوشت و پایان خط را رقم میزند. بدون شک هیچ موفقیتی بی دلیل نیست.
از دیگر برندهای به حق در حوزه فناوری اطلاعات استان یزد و کشور آقای قمی هستند که به واسطه طبع بلند، زبان صریح و دلسوزی ذاتی خود، پشتیبان همیشگی تمامی فعالین حوزه فناوری اطلاعات یزد هستند. ایشان هماکنون به عنوان عضو شورای شهر یزد، نقش بسیار موثری در توسعه زیرساختهای الکترونیک شهری دارند. نقطه جذاب شخصیت ایشان سختکوشی و دلسوزی مدام است. دلسوزی که از تلاش سالهای دور نشات گرفته و به واسطه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی زیاد قوت گرفته است. اولین توصیه زیبای ایشان به ما در آغاز حرکت این بود: «تکه کوچک از یک کیک بزرگ، بزرگتر از تمام یک کیک کوچک است!»
یکی دیگر از شخصیتهایی که همیشه به نیکی از ایشان یاد خواهیم کرد، سرکار خانم فداکار هستندکه سالها پیش، مدیر کل فناوری اطلاعات استانداری یزد بوده و هماکنون درکسوت معاونت برنامهریزی و منابع انسانی استاندار یزد به فعالیت مشغول هستند. خانم فداکار در نزد تمامی فعالین فناوری اطلاعات یزد، شخصی محبوب و کوشا هستند که با جدیت تمام و در هر جا که بودهاند توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات را پیگیری کردهاند. نگاه مثبت ایشان به تیم ما و پشتوانههای فکری متعدد در زمانهای مختلف، همواره انرژیبخش مسیر حرکت و عبور از گردنههای مسیر بوده است. عجیب نیست که رسته بلندهمتان زن و مرد نمیشناسد. پیگیری، انرژی و همت ایشان نشان از این است که همواره میتوان و میتوانیم.
زمانی به دنبال نیروهای فنی برای فعالیت در تیم بودیم که آوازه استادی جدی و برند را در میان دانشجویان شنیدیم؛ استاد لطیف. حضور در محضر ایشان، همواره زنده کننده دوران شاگردی در نزد اساتید دانشگاه، برای ما بوده است. در طی سالهای گذشته همواره راهنماییها و نگاه مثبت ایشان پشتوانه آویدیان بوده است. استاد لطیف، فرهنگ استاد وشاگردی را، همیشه با نگاهی متفاوت، جدی و حامی به ما یادآوری میکنند.
آقای فرهنگنیا مردی بود که زمانی اضافهوزن بسیاری داشت و از قضا مدیر مرکز رشدی بود که در آنجا شروع به کار کرده بودیم. مردی شاد و همواره پر انرژی! یک اتفاق معنای زندگی را در نظر این مرد تغییر داد. تقریبا تا آن دنیا رفت و برگشت! شخص دیگری شده بود و انرژی او صدچندان، مردی شد با تناسب اندام، کوهنورد و مربی کسب و کار. متفاوت شد،چون متفاوت دید! این بزرگمرد که همواره انرژیبخش ما بوده و هست، با نگاه ویژه خودش نشان داد که میتوان متفاوت اندیشید و متفاوت عمل کرد! مهم این است که بخواهی و بدانی که چه میخواهی.
و کلام آخر اینکه:
هر قله ای یادمان همراهانی است جاودان. پس جاوید و مانا بمانید در یادها و روزگاران.
Leave A Comment